söndag 4 september 2011

Så var även denna helg till ända

Redan söndag eftermiddag och ytterligare en helg har passerat. Cobbe, Wille, Åke och Vincent åkte iväg på fotbollsturnering direkt efter frukosten och själv gick jag till stallet. Släppte ut hästarna och fixade stallet undertiden jag väntade på Mimmis. Hela helgen har det varit ett fantastiskt väder så jag har verkligen njutít av att hösten fått vänta några dagar.
När hon kom fixade vi iordning på ridbanan för att löshoppa hästarna. Började sedan med Tindra, hon var jätteduktig. Syftet med dagens övning för Tindras del var att hon skulle hoppa lite lågt men flera hinder istället.  Vi vill få henne att komma loss lite i kroppen med hjälp av löshoppningen.

Efter Tindra var det Blys tur att få bli lite introducerad till löshoppning. Hon har aldrig tidigare gjort det så det blev lite av ett "prova på" pass för henne. Vi hade hindren pyttelåga och hon kom bara ett fåtal gånger på dem. Det verkade som att hon tyckte det var roligt och hon var direkt med på vad hon skulle göra.

Sist ut var Maggie och hon tyckte verkligen att det var superkul. Det var så roligt att se henne för hon var hur lugn som helst när hon leddes ner till "insläppet" men när hon väl var "fri" så laddade hon till tusen och hoppade högt över hindren. När hon sedan hoppat kom hon åter igen lugnt till oss och hejade och undrade när det var dags igen. Inte heller hon hoppade särskilt högt utan fick mest jympa lite lätt. Vill verkligen inte gå för fort fram under igångsättningen av henne utan ge henne bra förutsättningar att både komma i kondition och muskla sig. Vi har ju absolut inte bråttom utan målet är att vi ska ha ridit ihop oss och vara i form lagom tills inomhus-säsongen drar igång efter årsskiftet. Tyvärr blev det inga bilder eftersom det inte fanns någon fotograf.

Fotade däremot lite på hästarna efter att vi släppt ihop dem. De har fram tills idag gått i varsin hage och kikat på varandra men nu tyckte vi att det var dags för dem att få bekanta sig med varandra på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar