lördag 3 september 2011

Hunnit med mycket idag

Vaknade innan klockan ringde trots att vi kom i säng lite halvsent igår och hade inga känningar av gårdagskvällens vinintag. Tog ut hästarna och mockade innan frukosten. Direkt efter frukosten åkte jag till Trolleholm för att titta när Jannicke tävlade Reggae. Hon red henne i två stycken 1-meters klasser avd. B. I första klassen blev det 4 fel men i andra klassen blev det felfritt och en rosett. Hade med mig Limpans kamera men lyckades inte ta några bra bilder. Måste nog gå en kurs i hur man fotar inne i ridhus.

Handlade lite lördagsgodis och annt smarrigt på vägen hem. Väl hemma väntade killarna som fixat lunch så bara att sätta sig vid dukat bord. Efter luch var det dags för en ridtur med Maggie. Skrittade långa vägen ner till travbanan. Maggie tyckte att det var lite småläskigt men det var inte värre än att hon lät sig övertalas att vi skulle vara där och jobba. Började med att jogga henne ett håll åt varje håll och sedan jobbade vi med övergångar mellan skritt och trav. Än så länge rider jag inga långa pass utan vi tar det lugnt och försiktigt.

När vi var klara och Maggie åter var ute i hagen målade jag lite hinder i väntan på höleveransen. Kör fortfarande med småbalar eftersom det bara är Maggie och lilla Bly som är hemma. Tror inte att de stora hösilagebalarna hinner gå åt innan de blir dåliga eftersom det fortfarande är ganska varmt  ute.


Hann precis måla klart det sista och få in allt hö innan det var dags att gå in för att fixa middag. Nu är nästan alla hinder nymålade, har bara två nya stöd kvar att måla sedan har hela min lilla hinderpark fått en rejäl ansiktslyftning. Konstigt nog så är det mycket roligare att hoppa när hindren är färglada och fina :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar