lördag 18 juni 2011

Nu är sötebrödsdagarna förbi för Lillens del

Premiärpasset med Lillen var egentligen redan igår men efter bara en kort stund öppnade sig himlen och regnet fullständigt öste ner samtidigt som vinden ven hårt runt knuten. Även om varken jag eller Lillen är gjorda av socker så var det ingen höjdare att försöka fortsätta rida i det vädret så vi gav upp efter ca 20 minuters ridning.

Efter lunchen idag gjorde vi istället ett nytt försök och klarade oss utan regn idag, härligt. Känns verkligen super bra att ÄNTLIGEN få börja rida Lillen igen. Hoppas nu bara att det inte händer något nytt som gör att han inte kan ridas.

Det blev inte ett så långt pass idag eftersom han inte är riden på två månader även om jag försökt hålla igång honom med promenader, löshoppning och lösgalopp under tiden så märks det att han inte är riden på länge. Jobbade lite med markbommar i skritt och trav. I galoppen avslutade vi med att galoppera över vattenmattan med några bommar liggande ovanpå. Han är totalt otittig och tyckte det var jättekul. Det märks att det var länge sedan han fick jobba under ryttare för han har svårt att komma ner till en lägre form utan vill gärna gå högt och lite kort i stegen, inte riktigt ta ut och vila på steget. Han var hur som helst bussig och gjorde inga bus alls, tror han tycker det är lika roligt som jag att han är på G nu.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar