måndag 27 juni 2011

Experiment pågår

Måndag och en hel ny underbar vecka ligger framför oss. Som sagt Jocke och Charlotte åkte hem till Stockholm igår men mamsen stannar kvar här nere i Skåne denna vecka ut. Efter att jag skjutsat Wille till fotbollslägret nere i Sjöbo och uträttat lite ärenden, bla lite inköp av blommor till krukorna på altanen så bar det av hem igen för en pysseldag hemma tillsammans med mamma.

FlädersaftIngen av oss har tidigare prövat att göra flädersaft så nu tyckte vi att det var på tiden, särskilt med tanke på att vi har en buske på tomten. Sagt och gjort nu ligger  fläderblommor, citroner tillsammans med vatten, socker och citronsyra och "drar sig" tills på torsdag. Återkommer med resultatet. Om du är sugen att prova själv hittar du receptet här

Han även med att olja in trappan vid entrédörren, altanen och ena grinden till ridbanan. Mamma var gullig och fixade med blommorna undertiden och det vart superbra på altanen med de nya blommorna.

Vid tre var det dags att hämta Wille på fotbollslägret och därifrån åkte vi till Eriksgården självplock av jordgubbar.  Det blev bara en bytta för att vi tyckte att de inte var tillräckligt mogna så det får bli fler besök.


Innan maten hade jag och Reggae en date med Anne och Bonzo som kom och galopperade med oss nere på travbanan. Bonzo var som en krutdurk medans Reggae faktiskt var betydligt mer sansad än sist när hon hade sällskap av Pinnen. Behövde absolut inte mana på henne framåt men inte heller sitta och hålla tillbaka henne. Det är verkligen trevligt med sällskap. Tack för en trevlig kvällsritt Anne och kom gärna igen.

Efter ridpasset var det bara att kliva in till dukat bord. Mamma och Limpan hade fixat pannbiff med stekt lök, brunsås och färskpotatis. Behöver jag nämna att desserten med Jordgubbar, smält chocklad och vaniljglass var mer än god!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar