onsdag 11 maj 2011

Lillen på återbesök - ny röntgen

Idag var det dags för Lillens återbesök på Hästklinken Bollerup. Han har sedan skadan den 18 april blivit omskött av veterinär Sören Thorén som rengjort och hållt koll på honom hemma i stallet, men nu var det dags för ny röntgen igen. När Sören var hos mig i tisdags förra veckan tyckte han att det kändes som om det eventuellt kunde vara en fraktur även i underkäken så självfallet bad jag dem på kliniken att kolla detta extra noga.

De kunde inte se något som kunde tyda på en fraktur i underkäken på bilderna men när de efter röntgen undersökte sårskadorna inne i munnen kände de att det satt en lös benbit i underkäken. En benbit ungefär i storlek med en 1-krona plockades ut. Nu borde läkningen av såret i underkäken ta fart. I övrigt hade läkprocessen av frakturerna satt igång som de skulle och alla yttre sår läkt bra. En god prognos mao vilken känns oerhört bra även om det kommer att dröja länge än innan han kan ridas igen.Lillen står och "sover" i undersökningsrummet efter röntgen och efterföljande undersökning.


Efter jobbet var det fotbollsmatch för Wille som stod på programmet. Han fick vara med de "STORA" pojkarna och spela (pojkar 11 år, han spelar normalt med pojkar 9 år). Skynda, skynda för att hinna, hämta på fritids, handla något som går snabbt att fixa till middag. Järnet hem för att äta och packa och sedan iväg. När vi kom till samlingen visade det sig att en spelare blivit sjuk så nu hade de ingen avbytare alls. Det blev en tuff match för killarna mot Skivarp som slutade 1-2, de gjorde verkligen en superbra match och hade tyvärr dommaren mot sig. Mitt under matchen öppnade sig himlen och regnet öste ner. Kan säga att jag var väldigt glad över att de hade en läktare med tak.Willes lag Wollsjö AIF , Wille är längst ner till vänster

Väl hemma igen hade jag tre hästar som var dyblöta och inget hellre ville än att komma in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar