fredag 8 april 2011

TANTLÄGER med hoppgruppen

Jösses när i hela fridens namn ska det sluta blåsa så förbålt? Kändes nästan som om taket skulle blåsa av på jobbet idag.....men som tur var satt det kvar.Inte lätt att vara häst när både maten och "kläderna" blåser bort :-(


Skyndade mig direkt efter jobbet och ta in hästarna. Kan ju bara säga att det i sig blev ett litet äventyr, tror blåsten satte hästarnas nerver mer utanpå kroppen än innuti men in kom de tillslut. Nästa äventyr var att försöka öppna trailern för att kunna lasta hästarna för att åka på träning med gänget i hoppgruppen. Vinden låg på så att det blev omöjligt att öppna den övre luckan. Fick ge upp och åka runt till baksidan av stallet där det blåste lite mindre. Det var som tur var inga problem att lasta dem, de gick in lika lätt som alltid. Egentligen skulle vi varit hemma hos Sussie på hennes utebana men eftersom den nästan var storm ändrade vi planen och åkte istället upp till ridhuset. Vi var helt själva där, inga andra hade gett sig ut i busvädret.

Fokus för dagen var markarbete med inrikting på galopp. Jenny och hennes sto Bettan och jag tillsammans med Reggae började. Fick börja med att inte tänka på formen alls utan bara jobba på att få Reggae att tänka- och bjuda framåt. Mycket galopp blev det och när vi var klara var både jag och Reggae dyngsura av svett. Det funkade bra att bara rida på framåt till att börja med för efter en stund när hon fått upp ångan var det mycket lättare att få henne att jobba i rätt form. 

Nästa gäng var Lotta med min Lillen (hennes Pinnen är fortfarande halt), Sussie och Sixteen och Jenny igen fast med henns 4-åring Eddie. 

På kvällen träffades vi alla hemma hos mig och Cobbe hade intagit köket och agerade kock, tack gulle dig för det hjärtat!


Vi åt massor av god mat drack ännu mera gott vin  :-)

Det blev illa nog för dieten även efterrätt och självfallet både godis och snacks och inte minst av allt en väldig massa tjejkackel. Sa godnatt till kudden vid 01.30, undrar hur pigg jag är i morgonbitti? Ska sitta på hästryggen vid 08.30!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar