måndag 11 april 2011

Hästig dag

Idag börjar vårt något mer hälsosamma liv så det var bara att masa sig upp när klockan ringde och klä på sig för att ta en frisk morgonpromenad tillsammans med Cobbe. Blir ju alltid lite lättare med sällskap.

På lunchen var det dags för aktivering av lilla Indra. Dagens utmaning var att ta med henne på samma promenad som vi tog förra veckan tillsammans med Reggae men med skillnaden att idag skulle vi gå utan sällskap av någon annan häst. Indra skulle för första gången lämna flocken och vara ensam häst. Mimmis var gullig och hängde med. Blev förvånad över hur bra det gick, visst lite trams var det precis när hon insåg att hon skulle gå själv med oss men sedan gick det jätte bra. DUKTIGA lilla Indra.Stannade till utan för stallet så att Mimmis kunde ta en bildEfter stoppet fortsatte vi tillbaka till de andra hästarna borta i grannes hagar.


Släppte ihop Indra och Reggae med grannes trav-åringar

Har länge velat Indra ska få gå tillsammans  med jämnåriga kompisar och nu är även grannens "fölisar" helt avvanda från sina mammor så  nu passade det bra.Till en början håller de sig två och två på var sin kantSedan blir det lite mera bus och följa John med Indra i tätenIndra ser så otroligt mycket större ut än dem även om hon är en månad yngre än deras stoföl och jämngammal med hingsten.Magen växer som aldrig förr på mamma Inpuls. Det är nu ca två måndader kvar till beräknad fölning.


Galopparbete på banan med Lillen

Direkt efter jobbet gick jag och hämtade Lillen och fixade iordning honom för ett pass på ridbanan. Första gången jag rider honom sedan hans ofrivilliga vila från ridning. Han var väldigt possitiv och samarbetsvillig idag även om han var lite små-tittig på allt möjligt runt ridbanan. La fokus på galopparbete och då främst på att galoppera på en stor åttvolt över hela banan och "hoppade" över de små hindren utmed medellinjen. En perfekt övning för att lära honom att byta galopp.En bild för att visa hur de små hindren står


Fina Lillen efter avslutat pass

Reggae, ett energiknippe

När jag var klar med Lillen fick han stå själv i stallet och musa lite mat, själv gick jag in och fixade middag till familjen. När den var uppäten gick jag ut till stallet igen och hämtade in de andra hästarna. Tog sedan med Reggae ut till ridbanan för ett longeringspass med pessoaselen. Hon hade massor av energi idag och gick nästan inte att stoppa. Något som inte är särskilt vanligt. Det blev mycket galopparbete och Reggae var svettig när vi var klara. Så otroligt härligt att det är ljusare nu på kvällarna, det började skymma vid 20.30.   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar