torsdag 3 mars 2011

Galet glad och nöjd med kvällens hoppträning

Ikväll var det lite extra lyxigt på hoppträningen för vi var bara två stycken, jag och Lotta. Limpan hade huvudvärk och kunde inte rida. Lillen fick vara hemma och vila idag med tanke på hans skav och Reggae var ju inte med förra vecka så det var lite hennes tur. Ungefär halva träningen hade vi markarbete med mycket lösgörande jobb. Skänkelvikningar, flytta undan för innerskänkeln på volt, ställa både innåt och utåt och många övergångar. Reggae kändes jättefin när vi väl skulle börja hoppa.

Vi hoppade fram i trav på ett räcke med travbom. Efter hindret skulle vi galoppera ungefär 3/4 av långsidan och sedan sakta av till skritt ett par steg och sedan galopp igen. Utmed halva långsidan sakta av till trav igen och sedan mot räcket igen. De två sista gångerna var det uppe på 120 cm. Snacka om rekord, trodde väl aldrig att vi skulle hoppa ett hinder på 120 cm i trav.

Sedan började vi hoppa en liten bana med räcket som vi hoppade fram på, en oxer, ytterligare ett räcke och ett kryss med vattenmatta. (Lottas häst Pinnen gillar inte vattenmattor så det hindret var inte så högt). Vi började med räcket sedan vände vi snett igenom och hoppade oxern, där efter kortsidan och räcket som stog utmed nästa långsida sedan tillbaka mellan räcket utmed långsidan och till vattenmattan som stod på medellinjen och därefter vänstersväng  mot oxern igen fast från andra hållet. Efter första rundan sa Sofia (vår tränare) att det var den bästa rundan jag någonsin ridit (TACK). Sofia höjde upp hindren så att både oxern och det ena räcket låg på 120 cm!!!!!! Shit, shit.......kan inte fatta att vi hoppade så högt och att det dessutom gick sjukt bra. Duktiga fina Reggae <3 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar