söndag 6 februari 2011

Romantisk weekend i Åhus

Limpan och jag åkte upp till ridhuset med hästarna på förmiddagen medans Cobbe och Wille var iväg på fotbollsträning. Vi trodde att vi skulle vara själva där när vi kom så pass tidigt men icke sa nicke det var vi inte. Det var fullt med ekipage men det var toppen för Lillens del, han behöver miljöträning med många andra hästar. Han var väldigt lugn för att vara honom och jätteduktig, dessutom var han supertrevlig att rida. Hade ingen särskild fokus med dagens pass utöver att få honom att känna sig tillfreds med de andra ekipagen. Vi lyckades få till ett par riktigt fina fattningar från skritt idag. Det handlar mycket om att jag måste sluta rida med för mycket hand och våga lätta mer. Limpan tyckte att Reggae är MYCKET häst att rida ihop men att hon är väldigt lugn och behaglig.När vi kommit tillbaka och fixat klart stallet var det lunchdax och därefter begav vi oss hela familjen inklusive Michaela (äldsta dottern som flyttat hemifrån) ner till Sjöbo för att handla mat. Michaela var hemma för att vara "barn- & hästvakt" när Cobbe och jag äntligen äntligen skulle iväg och sent om sider fira vår 10-åriga bröllopsdag.


Vi styrde kosan mot Åhus och deras charmiga gästgiveri som ligger på kajen utmed den lilla kanalen infrån havet. Här kan du läsa mer.


Senare på kvällen intog vi en sagolik god trerätters middag. På söndag morgon efter en fantastikt god frukost tog vi en promenad utmed kajen med solens strålar i ögonen. Fick nästan lite vårkännslor. 

Väl hemma igen väntade inte bara ett stundande barnkalas utan även betydligt sämre väder än det som var uppe i Åhus. Det var bara att börja duka och fixa pizza direkt och klockan ett invaderades huset av en massa kalassugna klasskamrater.Wille tyckte att det matchade betydligt bättre med rosa ljus till tresmaksglass än med blått ljus, så rosa fick det bli. Efter kalaset var det järnet ut till stallet för att mocka och fixa stallet och sedan ta in hästarna för att därefter ägna kvällen åt jobbet. Swisch så var den helgen över ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar