torsdag 27 januari 2011

Williams konsthantverk

William har varit flitig på slöjden i skolan, de har haft hårdslöjd och arbetat med järntråd och detta vackra alster kom han hem med i tisdags. Visst har han varit duktig!Funderade lite över något lämpligt användningsområde för den så att den skulle komma till användning.Letade fram lite stenar vi sparat och ett härligt doftljus från Partylite. Nu återstår bara frågan, vart ska den stå?Den fick lysa upp tillvaro på stolen inne på toaletten.......

.........och stolen i sin tur har i uppgift att fylla ut den tomma och tråkiga lilla hörnan vid badrumsskåpen. Toaletten nere och badrummet på ovanvåningen är de ställen som står näst på tur att genomgå renovering när plonkan blivit lite tjockare och tyngre. Tillsvidare får jag försöka piffa upp det så gott det går.

1 kommentar:

  1. Oj vad fint William har gjort, jag kallar det "luffarslöjd" Den kom till förr i tiden, då luffare och lösdrivare vandrade omkring på landsbygden och tiggde för sitt uppehälle. En del av dem var nasare och sålde allt möjligt småkrafs. Några hade arbetet med sig i fickan i form av olika typer av slöjdande, vilket ofta utfördes på stället de kom till. Den vanligaste slöjden var den som kom att kallas luffarslöjd eller luffartjack och som bestod av ståltrådsarbeten i olika former. De vanligaste förmålen man tillverkade var t ex vispar, brödnaggar, grytunderlägg och korgar till hushållen. Men man gjorde även leksaker som t ex dockvagnar, små cyklar och bilar.
    Ett stort hurra till William som lyckat sååå bra, och ett stort grattis på hans födelsedag.

    SvaraRadera